Conservering van staal: hoe gaat het in zijn werk?Metaalconservering is het behandelen van metaal om verzwakking te voorkomen. Staal roest wanneer het in aanraking komt met zuurstof of vocht. Het is belangrijk dat uw stalen constructie hiertegen beschermd is, zo worden de risico's beperkt en de levensduur verlengd. TR Engineering beschikt over een straal- en spuithal om al uw constructies te voorzien van een mooie coatinglaag.

Stralen

Een eerste stap in het conserveren van uw metalen constructie is het stralen van het staal. Dit zorgt ervoor dat alle onzuiverheden zoals roest, verfresten of olie van het oppervlak worden verwijderd. Door het stralen krijgt het oppervlak van het staal de juiste ruwheid om het staal verder te kunnen behandelen met metallisatie en coating.

Metallisatie

Bij het metalliseren, of thermisch verzinken, wordt een laag zink of een zink-aluminium legering met het stalen oppervlak versmolten. Dit laagje zal een eerste bescherming bieden tegen roest volgens het principe van de kathodische bescherming. De zink- en/of aluminiumdeeltjes zullen zich door hun lagere potentiaalwaarde eerst opofferen wanneer ze door roest bedreigd worden en zo het staal beschermen. 
Metallisatie is het meest effici├źnte roestwerend systeem voor toepassingen in agressieve omstandigheden, zoals een zeeklimaat of petrochemische industrie.

Coating

Na het stralen en metalliseren wordt er ook nog een beschermende coatinglaag aangebracht. Afhankelijk van de bescherming die uw constructie nodig heeft, brengen wij de juiste soort coating aan: anti-corrosie, hittebestendige, brandwerende en zuurbestendige coatings behoren tot de mogelijkheden. 

Controle en inspectie

Na het aanbrengen van elke bewerking is het belangrijk om de laagdiktes te controleren. Deze metingen dienen overeen te komen met de opgelegde laagdiktes. Ook de temperatuur en de luchtvochtigheid worden bijgehouden.

Bent u ge├»nteresseerd in de conservering van staal? 

TR Engineering maakt metaalconstructies op maat, zowel voor kleine, lokale opdrachten als voor grote 'Turn Key' projecten.

Contacteer ons

Meest Recente Posts

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief &
blijf op de hoogte!

Bekijk de vorige updates

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze metaalconstructies op maat? Neem contact op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.

Contacteer Ons

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief &
blijf op de hoogte!

Bekijk de vorige updates

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze metaalconstructies op maat? Neem contact op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.

Contacteer Ons