Conservering

TR Engineering beschikt over een eigen straalhal en spuithal. In vele gevallen dienen delen of constructies voorzien te worden van een coating laag, wij kunnen hierin vele oplossingen bieden. Wij behandelen regelmatig constructies voor de offshore industrie waarbij de hoogste eisen gesteld worden.  

Stralen
Het stralen van staal zorgt ervoor dat alle onzuiverheden van het oppervlak worden verwijderd. Het is van groot belang dat olie, roest, walshuid en andere mogelijke onzuiverheden verwijderd worden. Na het stralen verkrijgt het oppervlak de juiste ruwheid om het staal verder te kunnen behandelen met metallisatie of direct een coating.

Metalliseren
Metallisatie is het meest efficiënte roestwerend systeem voor toepassingen in agressieve omstandigheden, zoals een zeeklimaat of petrochemische industrie. Het wordt met name toegepast in offshore projecten omdat het zorgt voor een kathodische bescherming.

Voordelen van metallisatie:

  • Aanpasbare laagdikte (geen ophoping of resten zoals bij galvanisatie)
  • Zeer hoge levensduur
  • Kathodische bescherming
  • Relatief eenvoudig bij te werken in geval van beschadiging

Industrieel schilderwerken

Afhankelijk van de eisen wordt de beschermende coating na de metallisatie aangebracht. Hierbij wordt enkel gecertificeerd coatingmateriaal gebruikt. Specifiek voor uw project wordt gekozen voor de juiste coating. De volgende coatings behoren tot de mogelijkheden:

  • Anti-corrosie coatings
  • Hittebestendige/brandwerende coatings
  • Zuurbestendige coatings

Controle en inspectie
Het is van zeer groot belang dat na elke bewerking de laagdiktes gecontroleerd worden! De metingen dienen overeen te komen met de opgelegde laagdiktes. Tevens wordt de temperatuur de luchtvochtigheid en temperatuur van het materiaal bijgehouden.